Thursday, December 15, 2016

Provosoiminen


En tiedä itsekkään, mistä tämä blogi kertoo. Nimi nyt vain syntyi ensimmäisen kirjoituksen perusteella. Sanon sellaisia asioita tarkoituksella, jotka ärsyttävät muita ihmisiä. Sellaisia voi löytää edellisestä tekstistäni. No, siitä viis.

Ketkä ärsyttävät sinua? 
Onko ne BMW tai Audi kuskit? 
Kenties naapurin uusi auto vituttaa? 
Naapurissa asuu vittumainen kyylä?
Parisuhteen toinen puolisko?
Työpaikalla jokin ärsyttävä henkilö? 
Leuhkijat?
Tämmöiset blogit?
Trollit netissä?

Karman laki on ihana asia. Nautin siitä, kun joku vaikka törttöilee liikenteessä,  (kunhan ei satu mitään) ajaa vaikka punaisia päin ja poliisi huomaakin asian ja lähtee perään. Kokeile hakusanoja "Instant karma instant justice" .

On ihmisiä jotka provosoituvat erittäin helposti. Esimerkiksi joku uskovainen, jolle väität että jumalaa ei ole olemassa. Tai vaihtoehtoisesti ateisti, jolle väität että jumala on olemassa. Tuon tapaiset väittelyt ärsyttävät ihmisiä. Ja sotia syttyy. Paska hakkaa tuulettimeen.



_________________________________________________________________________


Entäs ne bemari kuskit? He tuntuvat provosoituvan ja ärsyyntyvän niin kovin helposti. Ajat hiukan liian hitaasti tojotallasi, niin bemari takana vilkuttelee valoja ja soittaa torvea. Sopivan paikan tullen kaahaa ohi ja kiilaa sinut melkein ojaan. Vitun ylimielinen mulkku, tuumaat. Lähdet perään ja roikut bemarin perässä seuraavat 30km ylinopeutta. Vain koska se ohitti sinut ja päätät näyttää sille että kyllä tojotastakin lähtee saatana!




Kerron karun faktan, ne ei ole ainoastaan ne bemari, audi ja mersu kuskit jotka provosoituvat kyseisellä tavalla. Siihen lukeutuvat myös, kiatoyotanissanfordrenaultsingsongdaciaferrari kuskit! Kiinnität vain normaalia enemmän huomiota, jos bemari tai audi kuski tekee kyseisellä tavalla. Se joka tuossa tilanteessa enemmän provosoituu, on tojota kuski joka lähtee bmw:n perään, kuin bmw kuski joka alunperin halusi vain ohi. 
Sitä paitsi, ihmiset nauttivat toistensa ärsyttämisestä liikenteessä. Venäjällä voi sitten nähdä niitä ääritilanteita, mihin kyseinen toiminta voi "parhaassa" tapauksessa johtaa. 

Trollit


Entäs ne internet trollit? Joku laittaa suomi24 palstalle tälläisen ilmoituksen:
okei, en ole kyllä edes varma onko tuo trolli vai totta. Voi hyvä luoja sentään, jos tuo on todellista. Suomi24, vauvapalsta, meidänperhe, kaksplus yms. on täynnä trollailua ja provosointia. Ja voi hyvä vittu sentään, miten sekaisin joku ihminen voi siitä mennä ja vetää herneet nenään. Sieltä löytyy kymmenien, ellei satojen sivujen mittaisia tappeluita aloitusaiheesta. 

Ihmiset jakautuvat kahteen luokkaan, niihin jotka tykkäävät lukea/katsoa vierestä, kun joku heikkohermoinen suuttuu ja ruokkii trollia, jolloinka rinki on valmis. 
Sitten on se toinen ryhmä eli nämä "heikkohermoiset", jotka suuttuvat kun joku on hiukan trollannut ja provosoinut.

Luulen, että ainakin luulet kuuluvasi ensimmäiseen ryhmään. Eli, tykkäät katsoa vierestä kun toisia ärsytetään. Se on hauskaa, ainakin netissä, eikö? Kyllä se on hauskaa muuallakin!

Jos tekisit provosoivan viestin vitsillä jonnekkin, olisi hauska varmasti katsoa miten ihmiset reagoisivat siihen. Entä jos itse tekisitkin jonkun erittäin provosoivan viestin jollekin foorumille? Menet sanomaan facebookin äitylit ryhmään että "vauvat on perseestä, kaikki teiniäidit joutaisivat helvettiin". (Mitä tuosta seuraisikaan?) Todennäköisesti ensimmäinen kommentoisi, että vauvat eivät tule perseestä. Ja siitä se lähtisi... Well, jotkut ovat tulleet.

Joten?


Tässä vain pari (huonoa) esimerkkiä. Tykkäämme ärsyttää muita, tavalla tai toisella.
Minä suorastaan nautin, kun saan provosoitua ja ärsytettyä varsinkin vittumaisia ja ärsyttäviä ihmisiä. Netissä, livenä, online peleissä, liikenteessä, kaupassa, baarissa...

Nautin myös siitä, kun on joku erittäin leuhka tai ylimielinen ihminen, ja näen kun joku palauttaa hänet takaisin maanpinnalle. Mikäs sen nautinnollisempaa, kuin nähdä pappa betalar tytön (tai pojan) muuttavan omilleen. Samaan aikaan isä päättääkin että, noh meidän pikku Peten onkin nyt aika aikuistua ja elää ilman isipapan rahoja. Pete on viimeiset 5 vuotta kulkenut calvin kleineissä ja hugo bosseissa. Ajanut kalliilla autolla, kaikki kondiksessa. Näyttää päällepäin oikein rikkaalta. Erittäin vittumainen ja ylimielinen ihminen.
Sitten! Pete tajuaa, ettei isi enää maksakkaan mitään ja karu todellisuus iskee. Ai saatana kunnon payback!

Nauttisin siitä, jos jokin korkea-arvoinen, todella vittumainen ison yrityksen pomo, kansanedustaja tai puolustusvoimien kapiainen menettäisi työpaikan ja joutuisi luopumaan elintasostaan.  

Ihmisten ärsyttäminen on mahtavaa viihdettä.

Ihme blogi.

No comments:

Post a Comment